Vorig jaar kwam A.H.J. Dautzenberg in het nieuws met een column waarin een aanval op het boek Tonio stond. Dat bleek later een stunt te zijn om juist de organisatoren van ‘De avond van de polemiek’ waar hij optrad de oren te wassen. Op de website GeenStijl plaatste Ebru Umar gisteravond een column waarin ze de schrijvers A.F.Th. van der Heijden en Roek Lips beschuldigt van winstbejag bij het schrijven van de boeken over hun dode zonen.

Maar gelukkig gaat er dan eentje dood en kun je je dode kind uitventen. Een mooi boek over hem schrijven. En een podium krijgen bij al je Publieke Omroep collega’s. Ja, Het boek Job moest geschreven worden. Als wake up call voor al die vaders die er pas achter komen dat ze een kind hebben als het kind geschept wordt door een auto. Of verzwolgen door golven.

Binnen de kortste keren kreeg het stuk honderden reacties van reaguurders die voor het overgrote deel negatief zijn voor Umar, wat aantoont dat zelfs bij reaguurders sprake is vaneen minimum aan beschaving. Ook het twitteraccount van Umar wordt inmiddels bestookt met negatieve reacties, maar de publiciste geeft vooralsnog geen krimp: