In het kader van ‘Nieuws? Ik wist niet eens dat ze bestond.’ de door het koninglied overschaduwde scoop van het Volkskrantmagazine en het Algemeen Dagblad van gisteren: eroticaschrijfster Renee van Amstel blijkt schrijver René Brouwer te zijn. ‘Brouwer, Amstel, vat je ‘m?’ zegt de 57-jarige schrijver tegen de Volkskrant.

Eroticalezeressen kun je alles door de strot douwen, is het niet het burgerlijke huisvrouwenporno van Vijftig tinten grijs, dan wel een schrijfster Patricia Perquin die de transseksuele journalist met een onbetrouwbaar verleden Valérie Lempereur blijkt te zijn en nu weer een man die onder een vrouwennaam schrijft. ‘Een jonge vrouwelijk schrijfster, dat is commercieel gezien interessanter,’ zegt Brouwer in het Algemeen Dagblad.

René Brouwer vindt zijn boeken Het spel van Floor en De overgave van Floor veel beter geschreven dan de boeken E.L. James. Op de website van Brouwer Amstel (vat je ‘m) kunnen we een hoofdstuk lezen van Floor die zicht overgeeft. Floor is een onderdanig meisje dat snel haar slipje op de wc van een café uittrekt als een man dat van haar vraagt.

Het gloeide tussen mijn benen, er kronkelde iets in mijn onderbuik, snakkend naar bevrijding.

Het is geen lintworm blijkt al snel. Rick wil ook iets proeven van het nattige tussen haar benen en zij sopt wat rond en steekt dan haar vingers in zijn mond.

‘Beter dan bier,’ zei hij. Het leek me een goede slogan voor iets.

Het duurt even, maar dan gaat het echt van krikkestijn. Elk gat wordt gebruikt.

Kun je klaarkomen als je in je kontje geneukt wordt? Ik dacht van niet. Ik merkte van wel, precies toen hij met een gorgelend geluid de kamer vulde en spoot.

René Brouwer is na het derde deel wel klaar met de Floortje-reeks.

Ik heb nog een boek liggen over een 16-jarig meisje dat wordt ontvoerd en vastgehouden in een kelder. Ik werk ook aan een reeks over een seriemoordenaar. Mannenboeken.