Maar buiten is het feest van Arthur Japin heeft vanavond de vijfde Luisterboek Award gekregen. Japin spreekt al jarenlang zijn eigen boeken in, andere schrijvers nemen soms een stemacteur om een boek in te spreken. Zo is Reizen zonder John van Geert Mak ingesproken door Job Cohen. Een jury koos de tien luisterboeken van de shortlist, het publiek mocht daarna stemmen. Zesduizend mensen hebben dat gedaan. De jury was lovend:

Japin leest niet voor, hij acteert. Hij is zijn boek, met alle hartstocht en tederheid die een microfoon kan opnemen. Japin kleurt zijn personages zoals alleen de schrijver zelf dat mag en kan.

Op de site van de CPNB en de Week van het Luisterboek staat niet waaruit de prijs bestaat. De auteur is er hoe dan ook blij mee bleek op Facebook.

Op de site van uitgeverij Rubinstein is een fragmentje te horen uit het boek.