De Volkskrant heeft Aaf Brandt Corstius, De Stentor heeft Tommy Wieringa. Tel uit je winst. Sinds deze week verschijnt er een wekelijkse column van Tommy Wieringa in een groot aantal kranten van Wegener (o.a. De Stentor, De Gelderlander), HDC media (o.a. Noordhollands dagblad) en de Media Groep Limburg (o.a. De Limburger / Limburgs Dagblad).

In een interview met De Stentor van gisteren laat Wieringa zich ontvallen dat hij heeft moeten onderhandelen dat de column niet teveel over de actualiteit moest handelen, want ‘nieuws blijft niet interessant’. Voor de rest is hij ingenomen met de column, en dan vooral met het vaste ritme van een deadline. De eerste, bijzonder actuele, column, ‘Huwelijksgeweld’, heeft als aanleiding de molestatie van de Nederlandse homoseksueel Wilfred de Bruijn in Parijs. ‘Tolerantie is een welvaartsverschijnsel. Nu de welvaart afneemt, zien we het gezicht van de achterliggende waarheid.’

Wieringa schreef al eerder een column, voor het inmiddels ter ziele gegane De Pers. Die werden later gebundeld in Ga niet naar zee.