De verzameling typemachines van Willem Frederik Hermans is te koop. Op Voor de kunst is men bezig om voor deze enorme collectie een nieuw tehuis te vinden.

Na het overlijden van Hermans werden de machines nagelaten aan het Scryption, het museum voor schriftelijke communicatie in Tilburg. Toen de Tilburgse gemeente besloot de geldkraan dicht te draaien, moest het museum begin 2011 haar deuren sluiten. Stichting Onterfd Goed ontfermde zich over de collectie en stelden zich ten doel voor de gehele collectie, met in het bijzonder de verzameling van W. F. Hermans, een nieuw onderkomen te geven.

Slechts €7.500 is nodig. Ik zou zeggen: Groningen wordt wakker. Is er in de stad niet een plek te vinden waar we die typemachines kunnen neerzetten. Een groot deel van die typemachines heeft hier immers al ooit gestaan. Heeft de Universiteitsbibliotheek niet nog €7.500 liggen? Of het Forum in aanbouw? Het bedrag is waarschijnlijk nog lager dan het bedrag dat men heeft verspild bij het fabriceren van een foutief bordje aan de muur van het oude woonhuis van Hermans.

De Nabestaanden from voordekunst on Vimeo.