Uitgeverij De Bezige Bij kondigt aan dat De helleveeg van A.F.Th. van der Heijden verfilmd zal gaan worden. Het boek verscheen op 30 mei dit jaar. Guus Bauer schreef in zijn recensie van de roman:

In De helleveeg, de nieuwste episode van de cyclus De tandeloze tijd van A.F.Th. van der Heijden wordt een tante van protagonist Albert Egberts geportretteerd. En wat een portret is het! (…) Van der Heijden laat overtuigend zien dat wanneer iemand een eerste zwaarwegende leugen niet binnen de kortste keren rechtzet, je in een draaikolk terechtkomt. De tijd doet zijn vernietigende werk.

Producent Matthijs van Heijningen zal het project gaan leiden, samen met regisseur André van Duren. Beiden hebben al meerdere boekverfilmingen op hun naam staan. Van der Heijden heeft alle vertrouwen in het resultaat: ‘Ik verwacht stellig dat ‘De helleveeg’ van André van Duren met haar scherpe nagels door het filmdoek heen zal klauwen.’ Wanneer de film zal worden uitgebracht is nog niet bekend.