Van 30 augustus tot en met 7 september zullen verschillende literaire Nederlands-Vlaamse duo’s een ronde maken langs een aantal literaire festiviteiten en boekhandels. In het kader van ‘Ken je buren’ onderzoeken ze elkaars werk en het is de bedoeling dat de paren een breed lezerspubliek bereiken met het ontdekken van ‘grensoverschrijdende verwantschappen’. Het initiatief komt van het Nederlands Letterenfonds, De Nederlandse Taalunie en het Vlaams Fonds voor de Letteren.

In de tijdelijke literaire echt worden verbonden: Dimitri Verhulst en Anna Enquist, Ilja Leonard Pfeijffer en Roderik Six, Mustafa Stitou en Herman Leenders. Sylvia Vanden Heede mag met illustrator Thé Tjong-Khing én met Bibi Dumon Tak, maar niet met allebei tegelijk. Dan zijn er nog Jaap Blonk (geluidsdichter) en striptekenaar Wide Vercnocke en jong getrouwd worden Thomas Decreus en Rutger Bregman. De deelnemers vertegenwoordigen verschillende literaire genres in woord, beeld en geluid.

De koppels gaan elkaars werk voorstellen aan het publiek. Hoe een literaire symbiose tot stand kan komen kunt u dus zelf gaan bekijken. Tijdens Manuscripta bijvoorbeeld, of op de Antwerpse Boekenbeurs. Een voorlopige agenda vindt u hier.