Het hoge woord is eruit, schrijft Palahniuk op zijn website. De dromen en wensen van fanboys – althans volgens mijn twaalf jaar oude inbox – komen uit. Feel free to freak out.

De Amerikaan bracht het nieuws naar buiten via zijn twitteraccount. Een kleine literaire storm was het gevolg. Al snel kwam die enigszins tot bedaren. Het vervolg op zijn doorbreekroman én nog altijd meest succesvolle boek bestaat uit meer dan alleen letters, woorden en zinnen. Het wordt een serie graphic novels.

Midden jaren negentig leurde Palahniuk lang met zijn debuut. Ten slotte sleet hij de rechten aan het New Yorkse Hyperion Books. Gestaag, met een langzaam toenemend publiek, ging het hek van de dam. Drie jaar later bereikte de succesvolle verfilming met steracteurs Edward Norton en Brad Pitt het witte doek. Palahniuk, een beetje het geschifte broertje van Stephen King, schreef daarna nog andere gezellige titels als Choke, Snuff en Haunted.

Klinkt hieronder op ‘lees verder’ om meer over de sequel te lezen. Palahniuk heeft het daar over de inhoud, maar opgelet: wie Fight Club niet heeft gelezen of gezien kan spoilers verwachten.

 

Palahniuk:

Het klopt dat er een graphic novel komt. Ik ben voorgesteld aan een aantal artiesten van Marvel, DC en Dark Horse die mij nu door dit proces heen loodsen. Waarschijnlijk wordt het een serie verhalen die vanuit Tyler Durden’s perspectief vertelt wat hij de afgelopen tien jaar heeft uitgevreten. Die comeback gebeurt terwijl hij zich in Jack schuilhoudt, die ligt op de loer. Marla is verveeld. Hun huwelijk is vastgelopen op de woeste kust van de middelbare, burgerlijke sleur. Pas als er een kleine jongen verdwijnt, gekidnapped door Tyler, wordt Jack terug gesleurd in de wereld van Verminking.

Het zal, natuurlijk, donker en chaotisch worden. Door contractuele verplichtingen zullen de boeken echter niet snel verschijnen. Volgend jaar wacht Beautiful You, gevolgd door een verzameling verhalen. Misschien, omdat het om een serie draait, staat mijn uitgever het toe om de opvolger van Fight Club vóór 2015 uit te brengen. We hebben echter nog niet naar een uitgeverij voor de graphic novels gezocht, dat gebeurt niet voordat ik het complete verhaal uit mijn vingers heb geramd.

www.chuckpalahniuk.net