Antiquaar Louis Putman is op 21 augustus overleden op 89-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de site Bijzonder Collecties van de UVA. Aan de Bijzondere Collecties had Putman belangrijke onderdelen van zijn verzameling geschonken, waaronder materiaal van en over Jacob Israël de Haan.

In een interview met OpNieuw (krant voor de Nieuwmarkt) zei Putman onlangs:

Voor het Gemeentearchief zoek ik naar reclamemateriaal, bonnetjes, toegangsbewijzen uit het verleden noem maar op. Items die niet direct voor de hand liggen zoals b.v. kwitanties van textielboeren in de vroegere jodenbuurt rond het voormalige Maupoleum en die je maar net tegen moet komen. Dito voor de KB, Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Vooral het onofficiële materiaal dat niet voor het opscheppen ligt, daarin zijn ze geïnteresseerd. Het officiële drukwerk krijgen ze toch wel, maar juist hetgeen in de marge gebeurt daar komen ze niet direct mee in aanraking.

Daarnaast heb ik een grote collectie uiteenlopend van prentbriefkaarten, affiches, sigarenbandjes, boekenleggers, kinderboeken, pockets uit de oorlog, fondsen van foute uitgevers, tot boeken met straatliedjes, over kunst, topografie, judaïca, architectuur, mystiek enz. enz.

De site meldt dat morgen juist een bijeenkomst was gepland over een boek met een keuze uit de prentbriefkaartenverzameling van Louis Putman.

putman rusland