Er draaien niet alleen boekverfilmingen tijdens Film By The Sea, dat van vrijdag 13 tot en met zondag 22 september in Vlissingen plaatsvindt, er zijn -onder veel meer- ook schrijverslunches met Marjan Berk, Tommy Wieringa, Thomas Rosenboom, Christine Otten, Herman Brusselmans en Adriaan van Dis.

Arjen Lubach ontfermt zich over de schrijversworkshops.

FIlm By The Sea richt zich op boekverfilmingen. Dit jaar, de vijftiende editie, strijden er twaalf om de publieksprijs. Het gaat voornamelijk om arthouse films. Enkele prenten zijn Big Sur, over Jack Kerouac’s alter ego in de gelijknamige en grotendeels autobiografische roman uit 1962, The Attack (naar Yasmina Khadra’s L’Attentat), The Weight Of Elephants (naar Sonya Hartnett’s Of a boy) en Purge (Sofi Oksanen’s Puhdistus)

Hier staat het blokkenschema voor de negen verschillende zalen, en zo komt je op de website.