Van vrijdag 11 oktober tot en met zondag 13 oktober vindt de eerste editie van het Harry Mulisch Festival plaats. CPNB laat in een persbericht weten dat het festival waarin het werk van Mulisch centraal staat een jaarlijks terugkerend literair festival moet worden.

Het festival dat op en rond het Leidseplein gehouden wordt heeft dit jaar Het Stenen bruidsbed als rode draad. Het Nationale toneel brengt de voorstelling Het stenen bruidsbed, Coen Verbaak zal Anna en Frieda Mulisch en weduwe Kitty Saal interviewen over de favoriete film- en documentairefragmenten van Mulisch en Reinbert de Leeuw brengt het programma Zwanenzangen dat hij eerder in 2000 eenmalig met Mulisch opvoerde. In Café Américain en Stanislavski kan ‘de bezoeker in Mulisch-stijl vertoeven.’ Ook het Harry Mulisch Huis is te bezichtigen.

Voor de gehele programmering kijk op harrymulischhuis.nl