De nieuwe bundel van Johanna Geels zal worden uitgebracht door Uitgeverij Marmer. Geels -van wie twee dichtbundels zijn verschenen bij uitgeverij Atlas- stapt volgens het persbericht over naar Uitgeverij Marmer naar aanleiding van ‘een conflict met haar uitgever na een veelbesproken blog over het nieuwe uitgeven (…).’. In het blog Het nieuwe uitgeven beschreef Geels hoe de publicatie van haar roman Lieve vrouwen werd afgeblazen.

Vincent Merjenberg van uitgeverij Atlas Contact laat in een reactie weten:

Ruim een jaar geleden hebben Atlas Contact en Johanna Geels besloten niet verder te gaan met elkaar vanwege een verschil van mening over de roman waar ze destijds aan schreef. Dat verschil was kwalitatief van aard, en niet commercieel, zoals haar blog van meer dan een jaar geleden wil doen geloven. Ik heb nog altijd goed contact met Johanna, enkele weken geleden nog weer, onder andere over het boze stuk dat ze destijds schreef, en de voor beide partijen heel vervelende gang van zaken destijds is al veel eerder uitgesproken. Ik kan me haast niet voorstellen dat Marmer dit persbericht heeft verstuurd in overleg met Johanna. Niet alleen omdat er onterecht van een overstap wordt gesproken, maar vooral omdat een weblog uit augustus 2012 wordt aangehaald, waarvan ik vermoed dat het ook voor Johanna inmiddels een iets te boos stuk is. Naar de beweegredenen van Marmer om een foutief persbericht te versturen en een al lang geblust brandje op te willen poken kan ik alleen gissen.

De bundel Wildberichten van Geels verschijnt januari 2014. Geels werkt nu aan een roman met de voorlopige titel Mazda die waarschijnlijk in de herfst van 2014 zal worden uitgebracht.