De meeste schrijvers zullen het bedrag niet op de bankrekening hebben, dus er zal vast iemand uit een andere beroepsgroep opteren voor Westerhoutpark 16. Het huis waar Harry Mulisch geboren werd moet 2.450.000 euro opleveren volgens Funda:

De eerste verdieping biedt ruimte aan drie slaapkamers, waaronder de master bedroom met nokhoog plafond en luxe badkamer en-suite. Er is een separate grote (kinder)badkamer, een wasruimte en midden in de woning aan de voorzijde een werk/slaapkamer. Deze kamer geeft vrij zicht op de straat en is, als voormalige slaapkamer van Harry Mulisch, een enorme bron van inspiratie.

Hij is er later nog weleens op bezoek geweest. Onder meer met zijn moeder en komt in Mijn getijdenboek tot de volgende Mulisch-redenering:

Maar toen ik binnen was, was het het enige huis op aarde, dat ik even vaak was uitgegaan als ingegaan. Het amsterdamse huis, waarin ik nu zit te schrijven, ben ik eenmaal vaker binnengekomen dan uitgegaan; steeds wanneer ik dit huis even vaak ben binnengegaan als uitgegaan, zal ik buiten zijn. Alleen voor het geboortehuis geldt, dat men dan binnen is.
Dit betekent verder niets, maar het is waar.

De boom rechts naast het huis stond er ook al in de tijd van Mulisch. Er zijn tegenwoordig wel elementen te vinden die er nog niet waren in de tijd van Mulisch, zoals een ‘sfeervolle leefkeuken van Fred Constant, met hoogwaardige Gaggenau apparatuur’, een ‘door tuinarchitect Dick Beijer ontworpen tuin’ en een ‘Weltevree pizza-oven’.

Neem een kijkje op Funda.