Na het overlijden van Gerrit Komrij in de zomer van 2012 is zijn levensgezel Charles Hofman druk aan de slag gegaan om hun woonhuis in het Portugese Vila Pouca te transformeren in het Gerrit Komrij Huis; een cultureel centrum en bovenal een plek waar dichters gedurende enige tijd in alle rust aan hun poëzie kunnen werken. Menno Wigman is dit najaar de allereerste: een zogenaamde testdichter. Tzum bericht over Wigmans verblijf in Vila Pouca.

Roos Custers Charles Hofman en Menno Wigman met prijs

De dag van aankomst in Vila Pouca is een feestelijke: na een vrolijk, wijnrijk weerzien met Charles Hofman neemt deze voor de tweede maal de Boudewijn Büch-prijs in ontvangst. De prijs – twee witte handschoenhandjes – werd in het najaar van 2012 postuum aan Gerrit Komrij toegekend. Charles Hofman was na de eerste uitreiking tijdens de Amsterdamse antiquarenbeurs in oktober vorig jaar niet in de gelegenheid de klauwtjes mee naar Portugal te nemen. Sinds vandaag is de prijs echter waar die moet zijn: in het huis van de dichter.

Een alternatieve (extra) prijs, geheel in de geest van Büch en aangeboden door antiquaar Geert Postma, rust in de armen van Menno Wigman.

(foto: © Dolf Verlinden)