Margriet van der Linden, die vorige maand afscheid nam als hoofdredacteur van Opzij, komt met een romandebuut, De liefde niet getiteld. Van der Linden schreef een verhaal over het opgroeien in een orthodox-protestants milieu. In de voorjaarscatalogus van uitgeverij Querido staat:

Drie vriendinnen volgen een opleiding aan de Evangelische School voor Journalistiek. In hun studentenhuis wordt gerookt, gedronken en oeverloos geouwehoerd – en toch is de sfeer er anders dan in andere studentenhuizen. Ze bidden samen. Ze praten over de toekomst die hun ouders voor hen hebben bedacht. Het is 1989. Er hangt onweer in de lucht. Een van de vriendinnen maakt zich los van het geloof en besluit haar eigen weg te volgen. De breuk met haar verleden is pijnlijk – maar definitief.

De roman ligt in mei 2014 in de boekwinkel.