Wytske Versteeg gaat dankzij haar De wezenlozen naar huis met de Vrouw&Proza DebuutPrijs, voor beste literaire debuut van Nederland en Vlaanderen in de periode tussen 2010 en 2012. Maud Vanhauwaert won de Vrouw&Poëzie DebuutPrijs met Ik ben mogelijk. Beide winnaressen namen een bedrag van 750,- in ontvangst.

De tweejaarlijkse prijs werd voor de zevende maal uitgereikt en is een initiatief van Stichting Poëthement Eindhoven en Vereniging Vrouw&Kultuur. De beslissing voor de winnares van zowel de Vrouw&Proza DebuutPrijs als de Vrouw&Poëzie DebuutPrijs werd gemaakt door twee vijfkoppige jury’s.

Op de shortlist van de Vrouw&Proza DebuutPrijs stonden ook Eva Meijer (Het schuwste dier), Maan (Ik ben maan), Gerdien Verschoor (De draad en de vliegende naald) en Hanneke Hendrix (De verjaardagen).

Op de shortlist van Vrouw&Poëzie DebuutPrijs stonden nog Kira Wuck (Finse meisjes) en Lieke Marsman (Wat ik mijzelf graag voorhoud).

Website Vrouw DebuutPrijs