Sinds 2008 publiceerde Krijn Peter Hesselink bij uitgeverij Nieuw Amsterdam drie dichtbundels. In januari 2014 zal bij Podium zijn nieuwste bundel uitkomen: Als niemand vangt. Hij gaf optredens op festivals als Crossing Border, Noorderzon en Lowlands. Behalve gedichten publiceerde hij essays in onder meer Hollands Maandblad en De Gids.

Identificatieplicht

Kom op, zei je, een beetje dankbaarheid

als buitenlander krijg je van de staat
een vlakke schaal, vol water, rimpelloos

je hoeft je weerspiegeling maar in te vriezen
of je mag blijven

ik vond het hier al koud genoeg en had
het geld niet voor een ijskast, dus

ik moest het land uit, jij

die elke avond uren zoet was met
het afpellen van je gezichten, jij

die elke ochtend weer vergeten wilde
hoe je me had gesmeekt de open wond
met speeksel toe te dekken, jij

knikte goedkeurend toen men mij op een ochtend
conform de regels op mijn rechten wees

en afvoerde, ik voelde

hoe iets wat ik geweest was en misschien
nog steeds wel ben tussen de tegels van
jouw schoongeveegde stoep weglekte

Krijn Peter Hesselink