In het kader van de Boekenweek maakte de VPRO korte (c.a. 5 minuten durende) schrijversportretten. In ‘Op het nachtkastje van’ vertellen schrijvers over hun werk. De eerste vier filmpjes zijn hieronder te zien. Vanavond wordt de serie portretten afgesloten met Robert Vuijsje (22.52 op Nederland 2).

A.F.Th. van der Heijden stapte in de trein, op weg naar de Kellendonk-lezing.

Tessa de Loo heeft de natuur nodig om te kunnen schrijven.

A.L. Snijders ontvangt Joost Conijn. De vriendin van Joost heeft het uitgemaakt. Samen bekijken ze een zeilboot in de tuin van Snijders.

De eerste versies van de boeken van Esther Gerritsen zijn altijd verschrikkelijk, vindt ze zelf. Pas na veel herschrijven worden het de boeken die we kennen. Haar angst is dat ze ooit dood zal gaan met zo’n ongepubliceerde eerste versie in haar bureaula. Die dan wordt gevonden.