Tzum groeit nogal onstuimig. Hadden we vorig jaar nog tussen de 30.000 en 40.000 bezoeken per maand, dit jaar zitten we tussen de 45.000 en 55.000 bezoeken per maand. Dat is mooi, maar we willen het wel wat werkbaar houden voor onszelf. Dat betekent dat we op zoek zijn naar nieuwe mensen: een eindredacteur en recensenten.

Eindredacteur: Bastiaan Tuenter heeft aangegeven in het vervolg liever alleen interviews te maken. Daardoor komt er een plek voor een eindredacteur vrij. We werken binnen de redactie met dagen waarop een eindredacteur verantwoordelijk is voor de inhoud. Elke eindredacteur heeft één of twee dagen waarop hij beschikbaar is om achter nieuws aan te gaan en artikelen te redigeren. De eindredacteuren verdelen de inkomsten uit de reclamegelden, dat is een aardigheidje, meer niet. Je moet beschikken over een vlotte pen, speurderszin, je moet om kunnen gaan met een wordpressomgeving en je moet natuurlijk van literatuur houden en bij onze website willen horen en een dag per week beschikbaar zijn.

Recensenten: We zoeken recensenten die regelmatig willen bijdragen aan de site (denk aan één boek per twee weken). De vertaalde literatuur en jeugdliteratuur kunnen nog wel een extra zetje gebruiken. We zijn geen opleidingsinstituut, dus enige ervaring wordt op prijs gesteld al staan we ook open voor beginnende recensenten. We laten iedereen wel een proefrecensie schrijven op grond waarvan we besluiten of we met elkaar in zee gaan. Recensenten, columnisten, reportageschrijvers, fotografen etc. werken op dit moment allemaal voor niet mee aan de site. We moeten het dus hebben van enthousiaste mensen.

Als je interesse hebt, laat het ons dan weten. Stuur een cv in en de eindredacteuren zullen laten weten of we je binnenkort opnemen in ons team. Mail ons hier.