’t Kan verkeren. Je woont jarenlang met iemand samen, brengt urenlang met elkaar door, maar op een dag is het over. Het overkwam Ingrid Hoogervorst (critica in Tros Nieuwsshow). Tot 2012 had ze een relatie met schrijver Atte Jongstra. Over de relatiebreuk met Jongstra heeft ze nu een roman geschreven, Privédomein getiteld.

Op de site van Hoogervorst is inmiddels de flaptekst te lezen; begin april moet de roman in de boekhandel liggen. Opvallend genoeg wordt in tekst de naam van Jongstra niet expliciet genoemd.

Op 1 juni 2012 komt een abrupt einde aan de symbiose tussen Ingrid Hoogervorst en haar man, de schrijver. Hij wil niet meer met haar praten, niet meer in één ruimte. Hoogervorst doet het enige waar ze op dat moment toe in staat is: in haar herinnering graven, aantekeningen maken, boeken van gelijkgestemden lezen en schrijven. Terugschrijven. Daarbij voortgedreven door een dwingende vraag: hoe heeft het zover kunnen komen?