Boekhandel Daan Nijman (van de gelijknamige Libris-boekhandel) uit Roden (Drenthe) neemt de kleine boekhandel die gevestigd is in het UMCG in Groningen over. De bijbehorende medewerker komt in dienst van Daan Nijman. Op de website van Daan Nijman staat:

Volgens Femke Liemburg, samen met Daan Nijman eigenaar van de boekwinkel in Roden, vormt de overname een mooie aanvulling op de huidige bedrijfsvoering. ‘Wij hebben nu een goed gesorteerde, algemene boekhandel in Roden, met daarnaast twee webwinkels die zich richten op specifieke markten: breinboek.com en emdrshop.com.’ Breinboek biedt alle mogelijke (vak)literatuur over ‘hoofdzaken’, terwijl op EMDRshop vakliteratuur en speciaal ontwikkelde EMDR-apparatuur te koop zijn. EMDR is een veel toegepaste therapie om de gevolgen van post-traumatische stress te verminderen.

Ad Peek van boekhandel Van der Velde, die de grote zaak in het centrum van Groningen overneemt, bemiddelde voor Daan Nijman bij de curator van Polare.