De kans dat de Utrechtse vestiging van Polare niet zal worden overgenomen door boekhandel Kramer & Van Doorn is groot. De gemeente Utrecht lijkt niet hard mee te werken aan het behoud van de boekwinkel. Dat is jammer, want de afspraken tussen de curator en de boekhandel zijn bijna definitief, wat een snelle doorstart zou kunnen opleveren. En de tijd dringt, want na een faillissement moet er rap worden gehandeld, zegt eigenaar van de boekhandel Van Doorn. Maar het plan lijkt niet door te gaan, zo meldt RTV Utrecht.

De gemeente wil geen langdurig huurcontract afgeven. Zekerheid wordt geboden tot en met 2016, maar dat is wel een heel korte periode om de investering van Kramer & Van Doorn te kunnen laten slagen. De gemeente Utrecht wil na 2016 waarschijnlijk de zoveelste grote winkelketen op de betreffende plek huisvesten, denkt Van Doorn. Dat zijn namelijk ook de enigen die de hoge maandbedragen voor dergelijke locaties kunnen betalen. Liever een hoge huur dan aandacht voor cultuur, zo lijkt het devies. En dat wordt betreurd.