Onlangs verscheen in de Tzum-reeks de bundel Huis van bewaring, waarin de columns van Erik Nieuwenhuis zijn gebundeld. In de columns schrijft Nieuwenhuis over dierbare voorwerpen waar persoonlijke, vaak humoristische, soms licht onthutsende en altijd boeiende verhalen achter schuil gaan.

De Lisu-banjo van Erik Nieuwenhuis
De Lisu-banjo van Erik Nieuwenhuis

De voorwerpen bestaan echt en zullen met bijbehorende autobiografische verhalen worden vertoond:

Dat ik dan een verhaal voorlees over bijvoorbeeld een schaal en dat u die dan met eigen ogen kan zien, ja zelfs aanraken! Of over de medaille die de voorkant van de bundel siert en waar u desgewenst *live* mee op de foto mag. Naast de schaal en de medaille neem ik nog minstens tien andere voorwerpen mee, waaronder mijn ukelele.

Samen met Erik van Loo, die met zijn contrabas in vele concertzalen in binnen- en buitenland heeft gestaan, komt Erik Nieuwenhuis naar het Torpedo Theater. ‘Twee Eriks voor één geld. Daar wil je bij zijn, natuurlijk.’

Huis van bewaring, *live*

Vrijdag 4 april 2014, 20.30.

Torpedo Theater, Sint Pieterspoortsteeg 33, 1012 HM Amsterdam

Reserveren: reserveren@torpedotheater.nl / 020 – 4284993 (9.00-17.00)

www.torpedotheater.nl