Schrijver Abdelkader Benali (1975) heeft op zijn Facebook-pagina uitgehaald naar de nieuwe generatie schrijvers. ‘Wie gooit er alsjeblieft een bom op de jonge Nederlandse auteurs?’ vraagt hij aan zijn volgers.

Volgens Benali lijken veel romans van jonge Nederlandse auteurs op elkaar. In het bericht hekelt hij met name de inhoud van die romans.

Iedereen is hoogopgeleid, iedereen heeft ouders met “gekke” trauma’s, iedereen is een drop-out van het Montessori Lyceum, iedereen is neurotisch op het debiele af, iedereen is de hele dag aan het filosoferen over de ideale bereiding van een cappuccino, iedereen woont in Amsterdam, iedereen is ongelukkig, iedereen heeft geld, iedereen droomt van armoede, iedereen twijfelt aan zichzelf, iedereen heeft seks, iedereen zoekt liefde, iedereen heeft briljante a-logische redeneringen, iedereen is licht duizeling door alle verwendheid die men heeft ervaren, niemand slaapt thuis, maar ergens anders op locaties die een normaal mens nooit zou kunnen betalen. Iedereen is wezenloos middelmatig en niemand heeft een leven.