Staat Gerrit Komrij straks nog op de Boekenbon van vijftien euro? Het is een feest met een treurig randje. De Boekenbon bestaat dit jaar tachtig jaar, de organisatie vindt het daarom tijd voor een auteurswissel.

Ze roept eerst de leden van de Koninklijke Boekverkopersbond op om hun favoriete literaire auteurs te nomineren voor een plek op de nieuwe Boekenbon. Op de nieuwe Boekenbon zullen zowel een mannelijke als een vrouwelijke auteur prijken.

Vanaf half april gaan de stembussen open voor het publiek en kan iedereen vervolgens kiezen uit de nominaties. De stemperiode voor het publiek loopt tot en met half mei. Eind mei wordt de uitslag bekendgemaakt.

Op dit moment prijkt Jan Siebelink op de Boekenbon van vijfentwintig euro, Thomas Rosenboom staat op de Boekenbon van twintig euro, Komrij staat garant voor vijftien euro en het gezicht Grunberg is tien euro waard.

Wie wilt u graag op de Boekenbon zien?