Igor Wijnker heeft met het verhaal De dood van Nanne Tepper de Groninger Persprijs 2013 gewonnen. Volgens de jury is het in Vrij Nederland gepubliceerde verhaal ‘een onthullend verhaal over de dood van een veelbelovende Groninger schrijver. De manier waarop Wijnker de radeloosheid van een briljante persoonlijkheid beschrijft is prachtig, (…) Van onder de huid, navoelbaar- en dichtbij.’

De Groninger Persprijs is een initiatief van het Genootschap Groninger Persprijs en wordt jaarlijks uitgereikt. Het Genootschap bestaat momenteel uit Henk Blanken, Hanneke Boonstra, Erik Hogeboom, Ineke Noordhoff, Karin Sitalsing, Herman Sandman en Rob Zijlstra, voor deze gelegenheid aangevuld met mediadeskundige Alexander Pleijter. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een bedrag van 2500 euro.

(Foto: © Stef Steneker)