De uitspraken die Yvonne Kroonberg gisteren deed op de site HP/De Tijd zijn uit hun verband gerukt, aldus Yvonne Kroonberg. Op RTV Drenthe reageerde zij op de commotie. Journalist Nick Muller op Twitter meldde dat hij het interview vooraf had opgestuurd, maar Yvonne Kroonenberg zegt dat ze het niet gelezen heeft omdat ze weg was. Het interview is dus niet geautoriseerd door haar, bevestigt Muller aan Tzum.

Kroonenberg benadrukt in het gesprek dat ze vaak optreedt voor laaggeletterden en dat ze dat voor niets doet.

Als ik anderen moet uitleggen hoe het leven eruit ziet van juist die mensen, dan kom ik wel eens met vergelijkingen die als je ze zo bot opschrijft – en dat gebeurt natuurlijk als je maar 500 woorden ter beschikking hebt – dan komt dat beledigend over. (…) Ik vind het niet erg dat iedereen boos op me is, want ik weet dat ik juist bij uitstek heel hard werk voor juist die groep.