Op de Avond van het spannende boek is zojuist bekend geworden dat Donald Nolet de Gouden Strop 2014 heeft gewonnen voor zijn boek Versleuteld. Hij ontving de prijs uit handen van Tess Gerritsen. Versleuteld is uitgekomen onder de imprint TRC (Tomas Ross Crime) van Cargo, op zijn beurt een imprint van De Bezige Bij. Donald Nolet wint bovendien de Schaduwprijs voor het beste spannende debuut. Versleuteld is namelijk het debuut van Nolet.

De uitgeverij tweette het bericht vanuit de zaal:

Uit het juryrapport:

Nolet verbindt een aantal klassieke ingrediënten van de thriller op een verbluffende manier met elkaar. Hij verrast met zijn meesterlijk uitgekiende en uitstekend geschreven factionthriller van internationale allure.

De andere genomineerden waren:

Patrick Conrad – Tango assassino (De Bezige Bij Antwerpen)

Corine Hartman – Zielloos (Karakter Uitgevers)

Tomas Ross – De tweede november (TRC – Cargo)

Esther Verhoef – De kraamhulp (Ambo|Anthos uitgevers)

De jury bestond uit: redacteur literatuur en podiumkunsten Elsevier Irene Start, recensent VN’s Detective & Thrillergids Erik de Vries, thrillerrecensent De Standaard John Vervoort en directeur BiblioNu Marian van Leth. Juryvoorzitter was tv-presentator Jaap Jongbloed.