Arie Storm stapte vorige week per direct op als recensent bij de Tros Nieuwsshow. Er bestond, dankzij een passage in de laatste roman van Storm, een gespannen verhouding met presentatrice Mieke van der Weij (zie hier).

In zijn roman Luisteren hoe huizen ademen schreef Storm:

Het radioprogramma werd gepresenteerd door een man die deed of hij nooit een boek las en een vrouw die op haar beurt juist de indruk probeerde te wekken dat ze altijd alles las en alles wist. Het werkte, want de gemiddelde luisteraar dacht dat de man heel dom was en de vrouw heel slim. In werkelijkheid was het precies andersom.

Het persbericht dat vorige week de wereld in werd gestuurd, meldde:

Beide partijen constateerden dat de gespannen verhoudingen de kwaliteit van het programma niet ten goede kwam, waarop in goed overleg besloten is om de samenwerking te beëindigen.

Uit een interview met Arie Storm, vandaag in Het Parool, blijkt dat niet te kloppen. Mieke van der Weij heeft het vertrek van Storm geëist. ‘Hij eruit of ik eruit, was de strekking,’ aldus Storm. De reactie van Van der Weij begrijpt Storm overigens niet. Hij zegt: ‘Hoe boos kun je nou zijn?’

Vooral de volgende opmerking bleek de druppel te zijn:

getongd