Twee weken geleden verscheen de nieuwe roman van Nico Dijkshoorn. Hij trok vervolgens met zijn promotiekaravaan door Hilversum, maar het mocht niet baten. Zijn roman kwam binnen op plek 52 in de Bestseller 60.

Ter vergelijking: Kleine dingen kwam in 2011 binnen op plaats 13 en zijn roman Nooit ziek geweest uit 2012 zelfs op plek 4. Daarom ondernam hij verwoedde pogingen om de teleurstellende verkoopcijfers op te krikken.

De Twitter-oproep aan zijn 300.000 volgers is niet geslaagd. Deze week stijgt zijn roman weliswaar in de Bestseller 60, maar een top tien-notering is het bij lange na niet. In zijn nabijheid staat nu op plek 35.

Intussen twittert Nico Dijkshoorn vrolijk verder. De pseudo-bespreking in NRC Handelsblad noemt hij steevast een ‘fijne recensie’ en de twee sterren in de Volkskrant wijt hij aan de ‘bekende Serdijn fout’. Hij blijft goedgemutst.

Wordt vervolgd.