Dan heb je een nieuwe roman geschreven. Matthijs van Nieuwkerk houdt tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door gewiekst je roman omhoog (‘Nico, ik moet jou eigenlijk feliciteren, ik weet het niet, het ligt hier voor me, In zijn nabijheid, is dat al uit?’), dezelfde week mag je komen opdraven in Pauw & Witteman, je wordt geïnterviewd in een landelijk dagblad. Zelf maak je dagelijks reclame op Twitter voor je nieuwe boek. Kortom: de promotiecampagne draait op volle toeren. Succes lijkt verzekerd.

Maar vandaag kwam de nieuwe roman van Dijkshoorn slechts binnen op plek 52 in de Bestseller 60. Ter vergelijking: Kleine dingen kwam in 2011 binnen op plaats 13 en zijn roman Nooit ziek geweest uit 2012 zelfs op plek 4.

Dijkshoorn lijkt teleurgesteld in de verkoopcijfers. Hij doet vandaag meteen een oproep aan al zijn volgers op Twitter:

We gaan kijken of het Dijkshoorn volgende week is gelukt om de top-tien van de Bestseller 60 te bereiken.