Als partner van Bol.com verzorgt Tzum een extra service bij de boekenrubriek van RTL Boulevard: de uitgeschreven versie. Op die manier kunnen we de argumenten nog eens goed tot ons nemen. Deze keer stonden Santa Montefiore – De dochter van de imker (de Boekerij) en Hannah Cuppen – Liefdesbang (Ankh Hermes) centraal.

Winston Gerschtanowitz: Nou Albert, je hebt weer flink zitten lezen de afgelopen week.
Albert Verlinde: Ja echt waar, Marc zei ook toen we zaten te repeteren: ‘Lees je dat allemaal?’ Ja, dat lees ik allemaal. En dit: Santa Montefiore, ja voor mannen is het niet zo’n bekende naam, voor vrouwen wel, dit is een Engelse vrouw die bestsellers schrijft en boeken die vooral in Nederland ontdekt zijn. Het leuke is, als je boeken leest dan of het is iets literairs, za’k maar zeggen, of het is een detective. Wat zij doet is gewoon zo’n ouderwetse romantische roman schrijven dajze [dat je zegt] wat is dat lekker om te lezen. De dochter van de imker is haar nieuwe boek en dat hoef ik niet eens aan te prijzen want die boeken vliegen de winkels uit. In Nederland was ze al een heldin, nu is ze dat in Engeland ook steeds meer aan het worden en ze was op bezoek in Nederland en toen konden we haar even spreken.

rtl boulevard Santa Montefiore

[instart filmpje]
Santa Montefiore [ondertiteld]: Het zijn twee grote liefdesverhalen van de moeder en de dochter en hun levens. Er zit was mysterie in, veel liefde, prachtige locaties zoals men van mij gewend is. Mijn boeken gaan over liefde in elke vorm, niet alleen de romantische liefde. Dat slaat aan bij vrouwen, want zij hebben een groot hart. Nederland is mijn grootste markt, het was mijn eerste grote markt. Als ik in Engeland signeerde, kwam er niemand, maar hier stonden lange rijen. Alsof je een paar dagen de beroemde auteur mag zijn om dan in Engeland weer heel gewoon te zijn.
[einde filmpje]
rtl boulevard Winston krijgt een boek
Albert Verlinde: Ja, fantastisch. De dochter van de imker, dat is het boek en ik heb hier een exemplaar voor jou, want daar staat echt voorin: ‘For Winston with lots of love.’
Winston Gerschtanowitz: Hé, dat is even, een romantische roman!
Albert Verlinde: Leuk!
Winston Gerschtanowitz: Ha, ha, dankjewel, leuk.
Albert Verlinde: Lekker lezen. Er is ook een ander boek, Liefdesbang, dat is van Hannah Cuppen. Dat gaat over verlatingsangst en bindingsangst.
Marc van der Linden: Die hebben ze voor jou gesigneerd.
Albert Verlinde: Die is voor mij. ‘Sterkte Albert.’
Marc van der Linden: Hèhèhèhèhè.
Albert Verlinde: Nee maar dat is een enorm verhaal. Hannah Cuppen is een meisje, een vrouw die eigenlijk in haar leven heel veel meegemaakt heeft. Broer die gehandicapt was, jonger broertje dat verongelukte. Eigenlijk, doordat ze dat allemaal meegemaakt had, kon ze zich heel moeilijk binden en heel moeilijk geven aan andere mensen. Dat heeft ze overwonnen en daar schrijft ze nu dat boek over. Dus iedereen die zelf met dit soort problemen zit, heeft heel veel aan dit boek.
Winston Gerschtanowitz: Mooie titel.
Echt, Liefdesbang is een heel mooie titel. Ernst Jansz vindt het prachtig en Janneke Siebelink van Bol.com legt ook uit waarom dit zo’n fantastisch boek is.
rtl boulevard Janneke Siebelink
[instart filmpje]
Janneke Siebelink: Het boek is voor een heel breed publiek geschikt, dus niet alleen voor mensen die op zoek zijn naar een goede relatie of een relatie willen behouden, maar ook voor mensen die meer inzicht willen krijgen in zichzelf. Ze geeft niet zozeer advies, Hannah Cuppen in haar boek, ze laat je vooral zien hoe je anders naar jezelf kunt kijken. Het is niet geschreven vanuit de ivoren wetenschappelijke toren en doorspekt met allemaal moeilijk vakjargon, maar het is een eerlijk boek, omdat ze haar eigen woorden gebruikt en daardoor heel ja ik denk heel veel troost biedt aan mensen. En dat blijkt ook wel de reviews die het boek krijgt…
[einde filmpje]
Albert Verlinde: Onder andere van Ernst Jansz, Monic Hendriks vinden het allemaal een fantastisch boek. En we horen heel vaak dat mensen zeggen ja we willen er meer van weten of waar kan ik dat boek snel bestellen? Even naar onze site gaan, rtlboulevard.nl, dan lees je nog veel meer over het boek en je kunt het meteen bestellen ook, is dat leuk of niet?
Winston Gerschtanowitz: Zo makkelijk is het.