Op zaterdag 5 juli (twee jaar na de dood van de schrijver) wordt de gedenkplaat officieel onthuld, maar sinds vorige week vrijdag is een plaat met daarop het gedicht ‘Alles blijft’ op het graf van Gerrit Komrij geplaatst. De Portugese vertaling van het gedicht is van de hand van Arie Pos. Hieronder een foto van Kris Landuyt

gedenkplaat foto Kris Landuyt

De officiële plechtigheid vindt plaats in aanwezigheid van de burgemeester en cultuurwethouder van Oliveira do Hospital, de burgemeester van Winterswijk, de directeur van het Komrij College, Wim van Til van Poëziecentrum Nederland, een delegatie van de Orde van den Prince afdeling Lissabon, en uiteraard het bestuur van Het Komrijk – Stichting Gerrit Komrij Huis (voorzitter Charles Hofman, vice-voorzitter Arie Pos, penningmeester Arnold ter Horst en secretaris Antoinet Brink).