Uitgeverij De Wakkere Muis, bekend van de immens populaire boeken over Geronimo Stilton, heeft De Kinderboekwinkel in Amsterdam gekocht. Vanaf half juni heeft de uitgeverij de winkel in handen. Op Facebook plaatst jeugdauteur Paul van Loon vraagtekens bij de overname.

Hij schrijft:

Muis neemt eerst Kinderjury over. Nu ook Amsterdamse Kinderboekwinkels. Is dat goed nieuws voor de kinderboeken of alleen voor de muisboeken?

Andere jeugdauteurs delen op Facebook zijn bezorgdheid.

Marlies Slegers reageert als volgt:

Ik vind het woord ‘goed’ hier niet helemaal goed gekozen… Het wordt een soort rattenvanger van hamelen.

Marcel van Driel zegt:

Ik wacht nog even af met mijn oordeel. Benieuwd naar welke kant het kwartje valt.

En Tosca Menten:

Ik vind het geen goed nieuws. Kinderboekwinkels moeten objectief zijn, wat extra’s bieden en vooral een prominente plaats inruimen voor Het Andere Boek; ik kan me niet voorstellen dat de planken in een winkel van juist deze uitgeverij objectief gevuld gaan worden. Ik zie het als een verlengde van hun toch al perfecte marketingstrategie.