Zojuist is de C. Buddingh’-prijs uitgereikt aan Maarten van der Graaff tijdens het Poetry International Festival in Rotterdam. Van der Graaff publiceerde begin vorig jaar zijn bundel Vluchtautogedichten. De jury van de Buddingh’-prijs bestond uit Rokus Hofstede, Patrick Peeters en Anne Vegter.

De prijs wordt toegekend aan de schrijver van het beste poëziedebuut van het voorgaande jaar. De winnaar ontvangt 1200 euro. De prijs bestaat sinds 1988 en is eerder gewonnen door o.a. Anna Enquist (1992), Erwin Mortier (2002) en Mischa Andriessen (2009). Vorig jaar was Henk Ester de gelukkige dankzij zijn bundel Bijgeluiden.

De drie andere genomineerden waren:

– Hanneke van Eijken met Papieren veulens (Prometheus)
– Josse Kok met Ik heb geslacht (Liverse)
– Hannah van Wieringen met Hier kijken we naar (De Harmonie)

Foto Van der Graaff: Maarten Praamstra