Gisteren zijn tijdens de Kinderboekenparade in Den Haag de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury bekendgemaakt. Elvis Watt van Manon Sikkel (uitgeverij Moon) haalde de meeste stemmen in de categorie 6 t/m 9 jaar. In de categorie 10 t/m 12 won 100% Coco. Dagboek van een modeblogger van Niki Smit (De Fontein). In totaal brachten 30.000 kinderen hun stem uit. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury reikte haar eigen prijs uit, de Pluim van de Senaat. Deze ging in de categorie 6 t/m 9 naar Dummie de mummie en de dans van de cobra van Tosca Menten (Van Goor). Stapelverliefd van Maren Stoffels (Leopold) won de Pluim in de categorie 10 t/m 12.

Uit het juryrapport: 


De Senaat vindt Elvis Watt een erg goed boek omdat je ziet wat geld met iemand doet. Veel hebben is natuurlijk prettig, maar je koopt er geen vriendschappen mee. Ook vonden ze het boek heel grappig. Vooral toen Elvis in de boom hing en zijn roze onderbroek tevoorschijn kwam. Wat 100% Coco zo bijzonder maakt volgens de Senaat is dat het voor veel meisje heel herkenbaar is. Veel meisjes houden ook van mode. De jongens uit de Senaat hadden het lezen van dit boek in eerste instantie tot het laatst uitgesteld. Maar ook zij moesten na het lezen beamen dat het in dit boek over veel meer dan alleen mode gaat.

Manon Sikkel won de afgelopen twee jaar in de categorie 10 tot 12 jaar. Niki Smit was 6 keer eerder genomineerd en wint de Prijs voor het eerst.