Het Nieuw Letterkundig Magazijn vroeg een aantal biografen om een artikel te schrijven over hoe biografen omgaan met ‘details over het seksleven van een te biograferen auteur.’ Wim Hazeu, die bezig is met een biografie over Lucebert wilde daar niet aan mee werken. ‘Vulgair populisme’ noemt hij het in een gesprek dat Nooit meer slapen met hem had.

Het is ook weer een stukje popularisering en profanisering van de literatuur. Het begint met de kut van Heleen van Royen in het Letterkundig museum en nou moet ik soixante neuf van Lucebert openbaar maken om het publiek te trekken. En ik doe daar principieel dan ook niet aan mee.

In een reactie op De Contrabas laat Hazeu weten dat het hem om de tekst ging waarmee de biografen werden uitgenodigd.

Beluister hier het gesprek van Anton de Goede met Wim Hazeu en Susanne Onel, redactrice van Nieuw Letterkundig Magazijn.