Het was even stil rond Kees van Beijnum, maar in oktober verschijnt na vier jaar een nieuwe roman van zijn hand. De offers, getiteld. Uitgeverij De Bezige Bij kondigt de nieuwe roman aan in een speciale brochure.

Van Beijnum deed jarenlang onderzoek voor zijn roman, onder andere in Japan. Het verhaal speelt zich grotendeels af in Tokio, in 1946.

Een jaar na de capitulatie van Japan is het Tokio Tribunaal in volle gang. De Nederlander Rem Brink is een van de rechters die een vonnis moeten vellen over de belangrijkste Japanse oorlogsmisdadigers. Ter afleiding van de machtsspelletjes en voortdurend wisselende allianties van zijn collega’s probeert Brink het hem volstrekt vreemden totaal verwoest land te verkennen.

Als Brink de Japanse sopraan Michiko ontmoet, die tijdens de bombardementen op Japan haar ouders heeft verloren, ontluikt er een tedere, geheime liefde die niet zonder gevaar blijkt. Door de onthulling van deze relatie valt Michiko in ongenade bij haar westerse weldoenster. Haar beloftevolle toekomst ligt aan duigen en ze vertrekt zwanger naar haar geboortedorp in de bergen. Het is juist op deze afgelegen plek waar vlak daarvoor in stilte gruwelijke oorlogsmisdaden hebben plaatsgevonden.