Zo midden in de nacht hoor je nog wel eens iets moois. Voor mensen die dan rusten heeft het radioprogramma Nooit meer slapen een site waar je alles kunt terughoren. Dat is zeker aan te raden bij de serie die Mathijs Deen op dit moment maakt: Het keerpunt.

Waar komt het besluit of het verlangen vandaan om te gaan schrijven, schilderen of beeldhouwen? Verslaggever Mathijs Deen vraagt deze zomer aan kunstenaars naar het keerpunt in hun leven.

Met Bert Natter ging Deen naar de begraafplaats waar de broer van Bert Natter begraven ligt. A.L. Snijders gaat naar de hoek van de Roompotstraat en de Volkerrakstraat, waar hij getuige was van de arrestatie van een kinderlokker. Lieve Joris ging naar haar geboortedorp Neerpelt en Erwin Mortier trok naar zijn geboortedorp Hansbeke om over hun keerpunt te vertellen.

(Soms duurt het even voordat het programma geladen is tot het punt waarop dit onderdeel begint.)