Pauline Genee (Duel met paard), Shira Keller (M.), Bertram Koeleman (De huisvriend), Nina Polak (We zullen niet te pletter slaan) en Niña Weijers (De consequenties) zijn de genomineerden voor de Anton Wachterprijs 2014. Dat is vandaag bekendgemaakt. De jury, bestaande uit Joke Linders, Judith Uyterlinde, Kees ’t Hart, Maarten ’t Hart en voorzitter Geart de Vries koos de genomineerden uit 93 inzendingen.

De Anton Wachterpijs is een tweejaarlijkse prijs voor een Nederlandstalig prozadebuut. De prijs genoemd naar de hoofdpersoon uit een romancyclus van Simon Vestdijk, bestaat sinds 1977 en werd eerder onder meer gewonnen door Frans Kellendonk, A.F.Th. van der Heijden, Tessa de Loo, Arnon Grunberg, Ilja Leonard Pfeijffer en Peter Buwalda (in 2012).

De winnaar wordt begin oktober bekend gemaakt. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 8 november in de Grote Kerk van Harlingen.