Nu het vaste boekenpanel van De Wereld Draait Door de laan is uitgestuurd kunnen we minder vaak genieten van de messcherpe analyses van Monique Burger, de fijne inhoudelijke besprekingen. Gelukkig heeft het onvolprezen blad Schrijven magazine aan de boekhandelaarster gevraagd of ze nog tips had voor schrijvers. Uit de ‘belangrijke inzichten’ die in het interview naar voren komen, selecteerden wij vijf tips. De rest lees je maar in het blad.

1 Nadat je jarenlang jezelf hebt opgesloten in een donkere kamer, is het boek nu uit en moet je er zijn voor je lezers. Dus ga naar de televisie, langs boekhandels, treed op, wees actief op het internet.

2 Houd je aan de conventies van je genre. Dan weet iedereen wat ze aan jouw boek hebben.

3 Je omslag communiceert veel over de inhoud van het werk. Daarom werkt een subkop ook zo goed.

4 De boeken die ik het meest verkoop zijn literaire romans. Dat heeft ook te maken met mijn persoonlijke smaak, ik vind het een prachtig genre. Het is een soort minivakantie en ik beveel dat soort boeken daarom vaak aan.

5 Werk een tijdje in een boekhandel.