In de bundel Wie heeft er wél een boek bij zich? staan columns van Johan Goossens over zijn ervaringen als leraar. Ook bevat het boek één column over het betaalbeleid van De Nieuwe Boekhandel. Reden voor deze Amsterdamse boekwinkel om het boek terug te sturen naar de uitgeverij.

De column, die eerder in Het Parool verscheen, hekelt het PIN only-concept van de winkel:

Bij het uitspreken van het woord ‘PIN-only store’ zie je de middenstander opzwellen. Hij is niet zomaar een boekhandelaar. Hij is een boekhandelaar met een concept. Aan de twinkeling in zijn ogen zie je dat hij zich door dit ene woord kan meten met de grote jongens.

Volgens Het Parool verklaart Monique Burger (eigenaar van de De Nieuwe Boekhandel en bekend van het boekenpanel bij DWDD) dat ze het boek niet in de winkel wilde hebben omdat het niet voldeed aan de verwachtingen. Ook vond ze de column niet leuk staan tussen de onderwijsstukjes. Klanten kunnen het boek overigens wel bij haar bestellen.