Elke laatste dinsdag van de maand bespreekt het DWDD-boekenpanel vier boeken, waarvan één tot ‘Boek van de Maand’ verkozen wordt. De uitverkorenen van afgelopen maand vindt u hier. Maar dit seizoen mag het panel zelfs een vijfde titel gaan bespreken.

Het is een boek dat de uitzending nét niet gehaald heeft, maar dat volgens het boekenpanel toch de moeite waard is. Op de website van De Wereld Draait Door mag een panellid vertellen waarom dat zo’n goed boek is.

Deze maand verkiest panellid Grietje Braaksma de dichtbundel Zelf van Pieter Boskma tot het vijfde boek.

De bundel sprankelt en is zinnelijk, er spreekt herwonnen levenskracht uit. Rouw heeft tijd nodig, je moet er zelf afscheid van nemen. Ook nu is zijn overleden vrouw aanwezig. Lees het laatste gedicht uit de bundel en je weet wat loutering is en liefde.

Ja, het ‘vijfde’ boek, in dit geval Zelf, verdient onze aandacht. Iedere dag een gedicht, begin er morgen mee.

0