Een nieuwe roman van Jonathan Franzen betekent inmiddels wereldnieuws. Sinds zijn doorbraak met The Corrections is Franzen een bestsellerauteur. Hij wist dat succes te evenaren met Freedom, van beide romans werden één miljoen exemplaren verkocht in de Verenigde Staten. Na vijf jaar komt er dus een opvolger van zijn laatste roman. Dat heeft de uitgever van Franzen bekendgemaakt.

De roman moet in september 2015 gaan verschijnen. De titel is alvast vrijgegeven: Purity. Ook lichtte de uitgever alvast een tipje van de sluier op:

The story centers on a young woman named Purity Tyler, or Pip, who doesn’t know who her father is and sets out to uncover his identity. The narrative stretches from contemporary America to South America to East Germany before the collapse of the Berlin Wall, and hinges on the mystery of Pip’s family history and her relationship with a charismatic hacker and whistleblower.

Wanneer de roman in een Nederlandse vertaling beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend.