Of het een eenmalig uitstapje is of een heuse overstap valt niet op te maken uit de tekst in de voorjaarscatalogus van uitgeverij Prometheus, maar feit is wel dat de bloemlezing Voor altijd ergens van Esther Jansma in februari niet uitkomt bij De Arbeiderspers, haar vaste uitgeverij. Voor altijd ergens wordt uitgereikt speciaal voor de Gedichtenweek en de keuze van de gedichten is gemaakt door Jansma zelf. Het gebonden boek van circa 144 bladzijden zal € 19,95 gaan kosten.

De Arbeiderspers heeft een grote historie in auteurs die weglopen, maar af en toe maken auteurs tegenwoordig een uitstapje omdat de uitgeverij minder boeken uitbrengt dan voorheen. Eerder werd bekend dat Arbeiderspers-auteur Abdelkader Benali zijn roman Montaigne, een indiaan en de neus van Max Kader zou uitbrengen bij Atlas Contact (voor maart aangekondigd, daarna voor september, maar nog steeds niet verschenen), terwijl hij onlangs wel een kookboek op de markt bracht bij De Arbeiderspers.

In april ontving Esther Jansma de C.C.S. Croneprijs voor haar werk, een bekroning die nog niet is opgenomen op de website van De Arbeiderspers.