De Britse auteur Graeme Reynolds keek vreemd op toen zijn boek door Amazon werd verwijderd uit de Kindle Store wegens een teveel aan koppeltekens. Zeker nadat zijn boek door een professionele redacteur was nagekeken, en hij al meer dan honderd positieve recensies had gekregen.

Het boek High Moor 2: Moonstruck stond al online sinds maart 2013, maar dat liet Amazon er niet van weerhouden om zijn boek te verwijderen na een klacht over koppeltekens. Op 14 december ontving Reynolds een mail van Amazon: wegens slechte interpunctie hadden ze het boek verwijderd. Amazon vond dat de interpunctie de leesbaarheid van de roman teniet deed. Reynolds kreeg 40 dagen om de koppelstreepjes weg te halen. Deed hij dit niet, dan zou het boek permanent uit de verkoop worden gehaald.

Reynolds schreef er een grappige blog over:

What’s next? Will we start getting penalised for using words of more than two syllables? Is the semi-colon also headed for extinction? Is JK Rowling going to have to take down Harry Potter and the Half-Blood Prince until she sorts out the blatant hyphenation in the title? Is Cormac McCarthy going to have to go and put in punctuation to The Road?

Zijn blog ging viraal, waarna Amazon zijn boek op 15 december ineens weer verkocht. Amazon was daarna niet bereikbaar voor commentaar.

Amazon komt keer op keer negatief in het nieuws. Eerder al waren er verschillende schrijversacties tegens de handelswijze van de boekenleverancier.