De vader van Emma Curvers klaagt zijn dochter en uitgeverij Atlas Contact aan om haar debuutroman, blijkt een persbericht van dezelfde uitgeverij. In de roman Iedereen kan schilderen schetst Curvers een beeld van een depressieve vader (Hans Kostons) die met zijn vernielzucht en zelfmoordneigingen het hele gezin laat lijden. In een interview met de Volkskrant gaf Curvers toe dat Hans Kostons gedeeltelijk op haar vader is gebaseerd.

De vader van de auteur eist dat het boek uit de handel wordt genomen, en dat de Volkskrant een rectificatie van het interview plaatst. De vader van de auteur heeft al in 2011 het contact met zijn dochter verbroken. Kortgeleden hoorde al ze via via dat haar vader haar wegens het boek had onterfd. Iedereen kan schilderen ligt al in de winkels sinds augustus, en de media-aandacht rond de rechtszaak zal de verkoop van de roman in ieder geval geen kwaad doen.