Dichter Josse Kok, die vorig met zijn bundel Ik heb geslacht genomineerd werd voor de C. Buddingh’-prijs 2014, kraakt op zijn Facebook-pagina het thema van de Poëzieweek.

De Poëzieweek gaat morgen van start en is een bundeling van bekende evenementen als Gedichtendag, de VSB Poëzieprijs en Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. De week heeft als thema Met zingen is de liefde begonnen.

Kok schrijft:

(…) het thema komt anno 2015 tamelijk kneuterig over, en door de woorden ‘zingen’ en ‘liefde’ bevestig je precies het oubollige idee dat veel mensen nog koesteren m.b.t. powezie; lieve gevoelige versjes als pleistertjes op wonden, kleine overpeinzingen vol troost en muziek, minuscule mozaiekjes voor een getormenteerd hart. GA FIETSEN. Met deze emmer zalm in het gezicht krijg je niet meer volk aan het gedicht.