Gisteren werd bekend dat Abdelkader Benali de opvolger is geworden van Wim Daniëls als stadsdichter van Helmond, al wordt Benali stadsschrijver. Tot zijn uitverkiezing was Benali slechts één keer op bezoek in Helmond. Er moet nog wel een cultuuromslag komen blijkt uit een bericht van Omroep Brabant: ‘Hoewel de Amsterdamse schrijver niks heeft met carnaval, zal hij zich dit jaar toch onder de Helmondse carnavalsvierders begeven.’ Een van de kabouterpartijen uit Helmond, Helmond Aktief, heeft inmiddels al laten weten dat ze niet blij is met de Amsterdammer.

Volgens het Eindhovens Dagblad waren er volgens Helmond Aktief ook andere kandidaten: ‘Udo Holtappels, Joop Vos, Jacques Vriens, Mario Cortenbach, René Luijtelaar of Jef de Jager.’

Benali heeft al een speciale Facebookpagina geopend als stadsschrijver. Naast kritiek krijgt Benali ook veel steunbetuigingen van Helmonders op Twitter.