Mark Zuckerberg, de oprichter en CEO van Facebook, heeft zich voorgenomen om in 2015 elke twee weken een boek te lezen. Dit doet hij samen met meer dan 100.000 fans.

Zuckerberg gaat ieder jaar een nieuwe uitdaging aan. Zo probeerde hij in 2011 alleen dieren te eten die hij zelf geslacht had en schreef hij het afgelopen jaar iedere dag een bedankbriefje voor iemand.

De leesclub zal zich vooral richten op het leren over andere culturen, geloofsovertuigingen, geschiedenis en technologie. Zuckerberg benadrukt dat je bij het lezen van een boek veel dieper op een onderwerp in kunt gaan dan bij het gebruik van andere media:

I’m excited for my reading challenge. I’ve found reading books very intellectually fulfilling. Books allow you to fully explore a topic and immerse yourself in a deeper way than most media today. I’m looking forward to shifting more of my media diet towards reading books.

Mensen die mee willen doen kunnen zich op Facebook aanmelden via de pagina ‘A Year of Books’. Het eerste boek dat wordt behandeld is The End of Power van Moisés Naim.